Био шампоани за здрава и блестяща коса

Едно нещо е сигурно, здравата и блестяща коса отива на всяка прическа. И нещо повече, тя прави вида запленяващ и ослепителен. Простото е красиво. А няма по-семпла красота от естествения външен вид без преструвки, но вдъхващ доверие и излъчващ самоувереност. Но как да накараш косата си да заблести, как да и вдъхнеш живот и енергия, как да откриеш правилните продукти, които няма да я изсушат, увредят и да предизвикат допълнителни проблеми? Тези въпроси неминуемо се въртят в главата ти, когато влезеш в дрогерията.

Какъв тип е твоята коса – суха, мазна, нормална, комбинирана? И кой от хилядите продукти на пазара може да се справи с нея? След като био козметиката и био шампоаните навлизат лека по лека и на нашия пазар, още един въпрос ни вълнува, каква е разликата между този тип продукти за коса и традиционните? Какво прави био продуктите по-добри, толкова ценни и предпочитани?

И най-вече заслужават ли си?

И след като най-добрият избор е информираният избор, ние решихме да открием основните разлики между традиционните продукти за коса и био продуктите за да бъдем сигурни, че се доверяваме на най-доброто.

Био шампоани за здрава и блестяща коса

Съставките

Обърни етикета на един от шампоаните или балсамите, които ползваш с месеци, да не кажем години, и се опитай да прочетеш част от съставките. При всеки случай няма да ти бъде лесно, след като повечето традиционни продукти за коса са направени от различни, неизвестни за нас, хората без специализирани знания по химия, вещества. А човекът всъщност е свикнал да живее в хармония с природата и никое химическо вещество не може да бъде толкова полезно колкото, което и да е натурално, естествено.

И тук идва огромното преимущество на био шампоаните, балсамите, маските за коса. Те нямат дълъг лист със съставки на етикетите, защото са направени само от няколко неща – естествени и известни за нас. Така био шампоаните от алое вера, манго, чаено дърво и меден нектар, ще накарат косата ти да засия без да я увреждат, като само я обогатяват.

ПОДОБНИ СТАТИИ:  Оплешивяване при мъжете и какво трябва да знаете

Страничният ефект

Всеки човек, който е ползвал традиционни продукти за коса, се е сблъсквал с един често срещан проблем – страничната реакция. След като си купиш шампоан за суха коса, надявайки се той да я подхрани и съживи, да й даде енергия и да я ревитализира, той само я изтощава повече. И така след като го ползваш веднъж-два пъти, разбираш, че или качеството му не е на ниво, или просто не действа добре на косата ти. Това е някакъв тип алергична реакция, която е почти невъзможно да възникне, когато ползваш био шампоани. Все пак те са направени от естествени съставки, които си взаимодействат добре заедно, и имат повече от благоприятен ефект. И докато агресивните съставки в някои традиционни продукти могат дори да увредят скалпа, естествените само ще помогнат.

Цветове и аромати

Традиционните продукти за коса обикновено имат невероятно приятни аромати, които те карат да се чувстваш като на СПА процедура всеки път, когато ги нанасяш. Но замисляла ли си се всъщност, как са постигнати тези цветове и аромати. Химия. Това е краткият отговор. При био продуктите всичко е по-естествено. Шампоанът с масло от лимон има аромат на лимон и толкова. Всъщност напълно достатъчно.

Leave a Reply