Науката зад обувките

Само си помислете за момент за разнообразието от различни обувки и различни ситуации, в които хората ги използват ежедневно. Ако погледнем нещата от тази гледна точка, то нашите, два три чифта обувки, които използваме почти целогодишно, ще ни се видят като капчица в морето от възможности.

Защото освен, модни обувки и ботуши например, има и специализирани такива за работа: обувки като тези на пожарникарите, строителни обувки за безопасност, обувки на военните. Специализирани танцови обувки както за уличен танц или балетни обувки; специализирани спортни обувки като футболни обувки или спринт шпайкове; обувки за свободното време, както туристически обувки или такива за риболов.

Търговския нюх на предприемачите

Всички те са с различни форми и дизайн и изработени от най-различни материали. Днес, комбинацията от търсенето на такова голямо разнообразие от обувки и разработки в материала и технологията на производство означава, че производство на обувки се е променила значително през последните години. Това се дължи на симбиозата от търговския нюх на предприемачите да си осигурят предимство на пазара и на науката, която иска да осигури, най-добрите и функционални обуща за краката – от здравословна гледна точка. Тя може да е водеща за науката, но и същевременно научните разработки се стремят да осигурят обувки, които дават предимство в конкретните ситуации, в които се използват. Например ултрамодерните футболни обувки за по-силен удар на топката. Подобрения в обувките за тенис, в атлетическите шпайкове; подобрения в зимните обувки за топлина, подобрения в специализираните работни обувки и т.н., и т.н.

Вижте развитеито на футболните иобувки през годините

Обувките обикновено са изработени от горница, подплата или облицовка, подметка, едноличен и някакъв механизъм за тях закрепване. Въпреки това в днешно време с напредъка на технологията на производство и науката за материалите, обувките не са толкова опростени. Техническите елементи, които осигуряват повече полза за ходенето, за извършването на работа, за здравето на краката и всички други екстри, по един почти незабелязан начин, навлизат в структурата на вашите любими видове обувки.

Здравейте, аз съм Антония и работя като учителка в гимназия. Логично е това, че обичам децата и времето прекарано с тях и не мисля, че има нужда да споменавам, че няма по-голяма радост от това да виждаш как хората, които обичаш се превръщат в съзнателни, амбициозни, търпеливи, обичливи и грижовни възрастни. Обичам да прекарвам свободното си време в градината, засаждайки плодове и зеленчуци и няма как да се сдържа да не се похваля, че за пръв път тази година успях да отгледам всичко, което съм засадила. През зимата харесвам да седя вкъщи, преобряазявайки дома ми в най-удобното място на света. (това може да видите и от снимката ми 😉 Този блог е за ежедневието ми и за това, което се интересувам. Надявам се да ви хареса.

ПОДОБНИ СТАТИИ:  Навиците на стилните жени – дрехи, обувки и аксесоари

Leave a Reply